Sistemele moderne de încălzire autonomă pentru case sunt aproape întotdeauna echipate cu o pompă de circulație și o unitate de control care funcționează din rețeaua electrică. Dacă dintr-un motiv oarecare nu este furnizată energie electrică, pompa de circulație este oprită, ceea ce duce la oprirea completă a sistemului de încălzire. Un dispozitiv foarte util va ajuta la rezolvarea problemei - o sursă de alimentare neîntreruptibilă sau UPS pentru centrale care funcționează pe bază de gaz. Atunci când alegeți un dispozitiv potrivit, trebuie să luați în considerare o serie de puncte importante, inclusiv un UPS pentru centrale termice.

Sursele de alimentare neîntreruptibile sunt necesare nu numai pentru a furniza energie electrică sistemului de încălzire, ci și pentru a îmbunătăți calitatea energiei electrice. Electricitatea pentru o centrală modernă pe gaz este necesară atât pentru pompa de circulație, cât și pentru alte elemente ale sistemului, de exemplu, pentru o unitate de control echipată cu microprocesor. Această tehnică este de obicei sensibilă la căderile de tensiune din rețea, cu supratensiuni bruște, iar procesorul se poate duce pur și simplu.

Sursele de alimentare neîntreruptibile moderne pentru o centrală pe gaz pot furniza tensiunea de ieșire a rețelei, iar acest curent este necesar pentru funcționarea normală a supapelor electromagnetice, motoarelor, pompelor, procesoarelor, transformatoarelor și altor comenzi ale sistemului de încălzire.

Nu utilizați o sursă de alimentare neîntreruptibilă, concepută pentru echipamente informatice. Un astfel de UPS este de obicei proiectat pentru 10-15 minute de viață a bateriei. Acest lucru este suficient pentru a finaliza în siguranță munca unui computer staționar, dar pentru o centrală pe gaz, perioada este prea scurtă. În plus, pentru funcționarea dispozitivelor electronice, un astfel de indicator precum „fazare” este important. Trebuie să corespundă profilului rețelei electrice, ceea ce este posibil numai cu utilizarea unui UPS pentru centrale termice.

Cum să alegi UPS-ul potrivit?

Nu toți proprietarii își pot permite un model de UPS pentru centrale termice, iar uneori chiar merită să alegeți un dispozitiv mai simplu și mai ieftin de la Globstar. Pentru a înțelege ce tip de UPS este necesar pentru o anumită casă și câte baterii sunt necesare, trebuie evaluați următorii parametri:

-          cantitatea și puterea echipamentelor care vor fi alimentate de UPS: centrală pe gaz, pompe suplimentare, sistem de alarmă, aparate electrocasnice etc.

-          calitatea energiei electrice care intră în casă dintr-o rețea centralizată sau dintr-o minicentrală;

-          probabilitatea de supratensiuni, intervalul și frecvența acestora;

-          puterea estimată a echipamentului conectat la UPS la momentul pornirii;

-          Durata de viață estimată a bateriei echipamentelor alimentate de o sursă de alimentare neîntreruptibilă.

Așadar, dacă doriți să comandați un UPS pentru centrală termică de calitate, la un preț cât mai bun, Globstar vă oferă cele mai bune produse.