Realizarea unor seturi de cărți de vizită este un pas obligatoriu într-o afacere pentru un antreprenor sau orice profesionist, pentru că vă permite să vă prezentați ușor și să vă transmiteți în același timp datele de contact. Așadar, aceasta este o modalitate bună de a vă asigura că sunteți în atenția oamenilor care vă interesează și că puteți fi găsit cu ușurință atunci când este necesar.

Cu toate acestea, acest aspect particular al cărții de vizită face posibilă comunicarea și atragerea cu ușurință a atenției, lucru care nu se regăsește în tehnologia digitală. Desigur, nu trebuie să facem abstracție de faptul că au avut loc încercări de a crea cărți de vizită digitale, dar s-ar părea că fără suportul fizic al cărții de vizită, nu au avut la fel de mult succes.

Oricum ar fi, cartea de vizită fizică rămâne, așadar, o necesitate importantă pentru afaceriști. Totuși, nu trebuie să aveți presupunerea că o simplă bucată de hârtie tipărită acasă este suficientă. Cartea de vizită îți oferă posibilitatea de a ieși în evidență și de a ușor de memorat, așa că merită să investești în cărți de vizită de calitate de la Agrafa Print.

Cartea de vizită rămâne cea mai simplă metodă de schimb între partenerii de afaceri

Dacă tehnologia digitală nu a reușit să înlocuiască cartea de vizita clasică este, fără îndoială, pentru că nu reprezintă o alternativă mai practică. Totodată, cartea de vizită fizică rămâne cea mai eficientă metodă de a-ți oferi rapid datele de contact și de a fi sigur că persoana respectivă nu le va uita și te va putea contacta din nou, dacă va fi necesar.

Cu toate acestea, teoretic, tehnologia digitală ar fi putut face cu ușurință cartea de vizită virtuală mai practică. Problema este că pentru a schimba cartea de vizită virtuală, trebuie să ai deja anumite informații despre persoana cu care dorești să intri în contact. Fără aceasta, nu va fi posibil să primiți sau să trimiteți o carte de vizită. Prin urmare, este mult mai puțin practic.

Cu toate acestea, ar fi naiv să credem că tehnologia digitală nu a avut niciun impact asupra cărților de vizită și ar fi păcat să ne lipsim complet de inovațiile pe care le oferă. Astfel, unele dintre ele vă permit să vă îmbunătățiți cărțile de vizită fără a le schimba semnificativ utilizarea.

Cel mai simplu exemplu este, evident, cel care constă în includerea pe hartă a adresei site-ului său. În plus, integrarea unui cod QR care să permită accesul la un site optimizat pentru smartphone-uri este din ce în ce mai utilizată și face posibilă transformarea cărții de vizită într-un instrument de marketing și mai eficient.