Cauciucurile de vară au fost concepute pentru a oferi performanțe optime în cazul temperaturilor de peste 7°. De îndată ce temperaturile depășesc în mod regulat 7°, a sosit momentul să montam anvelopele de vară. Astfel, în momentul în care temperaturile încep să crească, înlocuirea cauciucurilor de iarnă cu cele de vară este o condiție demnă de respectat.

De ce este importantă schimbarea anvelopelor?

Iarna, riscul unui accident este de șase ori mai mare decât vara. Distanța de frânare cu anvelopele de vară pe un drum alunecos va fi de două ori mai mare, chiar și la viteze moderate, ca la anvelopele de iarnă. Prin urmare, este foarte important pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți să călătoriți pe drum cu mașina dumneavoastră echipată cu anvelopele corecte, respectiv cauciucurile de vară.

De îndată ce vremea se îmbunătățește, este important să puneți din nou anvelopele de vară. Acestea implică o distanță de frânare mai scurtă la temperaturi mai ridicate. În plus, anvelopele de vară sunt mai ecologice, datorită rezistenței mai mici la rulare și emisiilor de CO2 mai mici. În cele din urmă, datorită anvelopelor de vară, puteți economisi până la 5% combustibil în comparație cu anvelopele de iarnă.

Care sunt caracteristicile unei anvelope de vară?

Există câteva particularități care diferențiază o anvelopă de vară de una de iarnă, pentru care merită șă ținem cont.

  1. Adâncimea profilului

Profilul unei noi anvelope de vară are 8 mm adâncime. Conducerea până la o adâncime de 1,6 mm este permisă, dar vă sfătuim să nu o faceți.

  1. Compoziția cauciucului

Cauciucurile de vară au un compus de cauciuc special conceput pentru a oferi o bună aderență și manevrabilitate atât pe drumurile uscate, cât și pe cele umede. Conțin mai puțin cauciuc natural, astfel încât își păstrează rezistența la temperaturi mai ridicate.

  1. Caneluri orizontale

Canelurile orizontale ale cauciucurile de vară ajuta la o bună evacuare a apei la viteze mari.

4.     Când sunt uzate cauciucurile mele de vară?

Durata de viață a anvelopelor depinde de o serie de factori, dar în medie anvelopele de vară pot rezista între 45.000 km și 60.000 km. În plus, este recomandabil să verificați în mod regulat adâncimea benzii de rulare pe baza indicatorului de uzură. Dacă adâncimea benzii de rulare este de 2 mm sau mai mică, ar trebui să le înlocuiți cât mai curând posibil.

5.     Testați cauciucurile de vară

Nu ești sigur dacă anvelopele tale de vară trebuie înlocuite? Este posibil să le verifici, apelând la consultanții Anvelocors.

În plus, anvelopele de vară nu trebuie montate prea devreme. La începutul primăverii, când temperaturile cresc în mod regulat peste 7° C, puteți face schimbul, iar la anvelocors.ro vă așteptăm cu super oferte.