Vinul rosu poate pune in valoare nenumarate preparate datorita calitatilor sale. O multime de vinuri pot fi folosite la diferite retete, insa alegerea celui mai bun poate fi dificila in conditiile in care avem acces la fel si fel de variante. Poate cel mai important criteriu este sa se evite vinul de o calitate slaba care mai mult poate afecta o reteta, decat sa o completeze.

De asemenea, atunci cand o reteta sugereaza folosirea unui vin rosu sec atunci merita alese unele obtinute din struguri de Cabernet Sauvignon, Merlot sau Pinot Noir, acestea fiind foarte accesibile din toate punctele de vedere. Multe vinuri rosii seci poate ca au aromele concentrate, insa acestea se pierd atunci cand sunt folosite la gatit, ceea ce presupune ca aciditatea si fructuozitatea pot deveni mai pronuntate. Astfel, se pierd calitatile unui vin pentru care poate ca este foarte apreciat de impatimitii acestei bauturi, motiv pentru care nu este necesara alegerea unui vin scump. Vinurile fructate devin si mai fructate atunci cand sunt folosite la gatit, ceea ce poate influenta semnificativ rezultatul final, astfel ca este important sa se gaseasca un echilibru intre vin si mancare.


Crama Budureasca este bine cunoscuta pentru calitatea vinurilor rosii obtinute in zona viticola Dealu Mare. Factori precum clima, sol sau altitudine alaturi de experienta oenologului si podgorenilor au un cuvant greu de spus cu privire la vinurile care prind viata aici. De la cele obtinute din struguri autohtoni precum Feteasca Neagra, pana la soiuri internationale populare precum Cabernet Sauvignon sau Merlot, posibilitatile sunt foarte variate.

Daca esti in cautarea unor vinuri albe de inalta calitate pe care sa le consumi alaturi de preparatele preferate, atunci poti comanda vin rosu sec pe budureasca.ro. Crama Budureasca este bine cunoscuta pentru calitatea vinurilor produse din strugurii cultivati in zona Dealu Mare. Feteasca Neagra din gama Origini este un vin care poate sa cucereasca inca de la primul contact. Este de culoare rosie, avand reflexii violacee si ascunde calitatile principale ale unui vin Feteasca Neagra de clasa, avand arome patrunzatoare de fructe de padure si condimente fine. Gustul intens de fructe rosii este pus in valoare de corpolenta si taninurile moi, aciditatea este buna, iar acesta poate fi un candidat ideal pentru invechire in sticla. Feteasca Neagra din gama Origini este un vin versatil, care se poate consuma alaturi de diferite preparate, precum cele din carne de vita, berbec sau vanat acompaniate de sosuri delicioase. Totusi, pentru a fi pus cu adevarat in valoare se recomanda servirea vinului la o temperatura intre 18 si 20 de grade.

O masa pe cinste nu este completa fara un vin pe masura, iar Shiraz din gama Budureasca Premium poate fi partenerul ideal. De culoare rubiniu inchis si cu nasul complex de arome de mure, acest vin este corpolent, cu taninuri ferme si se remarca prin gustul intens de fructe de padure completate cu note fine de piper. Se intelege de minune cu preparatele din carne de tocata, fripturile de vita sau lasagna, iar pentru a fi pus cu adevarat in valoare se recomanda servirea sa la o temperatura intre 18 si 20 de grade.

Merlot din gama Budureasca Clasic este un vin ce se remarca prin culoarea sa rosu aprins. Aromele de mure si cirese negre sunt bine evidentiate, iar gustul de fructe negre de padure este foarte placut. Vinul este completat de corpolenta medie si taninurile moi, avand un final lung si catifelat. Il poti consuma alaturi de diferite preparate din carne precum cea de rata, curcan, pui, iepure si nu numai, iar pentru ca toate calitatile sale sa fie puse in valoare se recomanda servirea sa la o temperatura de 16 – 18 grade.