Vinul se gaseste in atat de multe variante cu fel si fel de note, accente si gusturi incat este dificil sa gasim doua vinuri care sa fie la identice. Astfel, cum alegem un vin alb care sa ne cucereasca la primul pahar? In general, vinurile albe sunt acide, florale, fructate, cu note subtile, iar un vin alb de la Crama Budureasca poate reprezenta o alegere inspirata pentru oricine. Doar cei mai buni struguri se aleg pentru a da viata vinurilor albe, cele de la Budureasca fiind unele dintre cele mai deosebite din toata tara.

Un vin care poate cuceri de la primul pahar este Fumé din gama Budureasca Premium. Acesta a prins viata din amestecul perfect a trei soiuri de struguri, Chardonnay, Sauvignon Blanc si Pinot Gris. Numele vinului a fost ales cu atentie, fiind inspirat de aromele asemanataore fumului care provin de la lemnul butoiului de stejar in care a avut loc maturarea. Fumé din gama Budureasca Premium a crescut repede in rang si este astazi unul dintre vinurile cele mai apreciate pe care le regasim la Crama Budureasca, drept dovada a fost recompensat cu diferite distinctii la competitii de profil organizate peste hotare.

Culoarea galben pai, nasul de fructe exotice si notele de stejar incanta toate simturile. Gustul este proaspat, complex si aminteste de vanilie si gutuile coapte. Se simte delicat pe palatin, nivelul de aciditate este placut, iar postgustul fin si consistent completeaza experienta. Acest vin alb se poate consuma alaturi de mai multe preparate din peste, aripioare de pui, fructe de mare, branzeturi proaspete, paste si nu numai, iar temperatura sa ideala de servire este intre 10 si 12 grade.



Sauvignon Blanc din gama Budureasca Premium este un vin de o calitate superioara, fiind unul dintre cele mai apreciate din portofoliu. Un vin special este obtinut doar din cei mai buni struguri, iar culegerea lor are loc in doua etape. Prima dintre acestea se concentreaza pe arome si aciditate, caracteristici de care este nevoie pentru a oferi prospetime. Cea de-a doua etapa este necesara pentru a reda vinului aromele tropicale care sunt specifice acestui soi de struguri. Fermentarea se face la o temperatura de 14 grade pentru o perioada de aproximativ 21 de zile, urmand ca mai apoi sa se aplice pentru inca o luna procesul de batonnage, in urma caruia se obtine nivelul de complexitate dorit. Sauvignon Blanc din gama Budureasca Premium ne incanta prin culoarea sa galben verzuie si cu nasul aromat de fructul pasiunii. Gustul este intens si aminteste de fructele tropicale, iar olfactiv este proaspat si complex, avand arome de papaya si grapefruit, completate cu note subtile de musetel.

Se poate asocia cu diverse preparate, precum cele din peste, fructe de mare, risotto cu legume si nu numai. Pentru ca experienta sa fie completa, se recomanda servirea acestui vin la o temperatura de circa 10, 12 grade.

Sauvignon Blanc din gama Origini este un alt vin pe care nu ai cum sa il ratezi. Pentru a da viata unui asemenea vin au fost alesi struguri de Sauvignon Blanc care provin de pe cele mai bune parcele, acordandu-se o atentie deosebita intregului proces. Fermentatia a avut loc la temperaturi scazute, intre 10 si 14 grade, urmand ca mai apoi vinul sa fie lasat pe drojdii pentru o perioada de aproximativ doua luni, timp in care s-a aplicat periodic procesul de battonage, astfel incat sa se obtina complexitatea dorita. Acest vin este de o culoare galben verzuie, avand reflexii stravezii si nasul complex de fructul pasiunii si guava. Gustul dominant este de agrise, iar aciditatea este usoara si placuta, ceea ce face ca acest vin sa fie foarte bine echilibrat. Se poate servi alaturi de mai multe preparate, in special din peste, fructe de mare, branzeturi sau paste.