Se poate intampla ca in activitatea unei firme sa apara diferente intre incasari si plati, iar banii disponibili sa fie temporar diminuati din cauza creditelor comerciale acordate. Pentru a intelege mai usor cum ne poate ajuta serviciul de scontare sa luam un exemplu al unei firme care detine un bilet de ordin in valoarea de 15.000 de lei, care urmeaza a fi incasat mai tarziu. Acesta certifica proprietatea asupra marfurilor livrate si respectiv obligatia de plata a celeilalte firme. Deoarece putem avea nevoie urgenta de bani pentru achitarea unui furnizor putem opta pentru scontarea biletului la ordin.
Prin urmare, firma vinde catre Omnicredit, biletele la ordin pe care le detinem asupra partenerilor de afaceri, iar Omnicredit va accepta scontarea instrumentelor si va acorda firmei o suma de pana la 100% din valoarea documentelor prezentate.

Deoarece este o operatiune de creditare, Omnicredit va analiza atat platitorul, cat si beneficiarul inainte de acordarea sumei de bani. Scontarea efectelor comerciale are scopul de a mobiliza creantele firmei, astfel incat, firma sa obtina resursele financiare necesare, sa intareasca increderea colaborarii cu cealalta firma si se poate remarca ca fiind un furnizor puternic, care sa fie capabil sa ofere termene mai lungi de plata clientilor sai.
Acum poti alege serviciul de scontare de la Omnicredit, care iti va fi de mare folos atunci cand o sa ai nevoie urgenta de bani pentru a plati furnizorii sau salariile angajatilor sau cand ai de incasat bilete la ordin sau cec-uri de la clientii tai. Omnicredit iti va pune la dispozitie contravaloarea sumelor pe care urmeaza sa le incasezi prin diferite instrumente de debit.
Din dorinta de a le oferi clientilor accesul la un serviciu facil, Omnicredit a facilitat atat de mult procesul, incat fiecare client sa poata obtine banii de care are nevoie in urma unui proces extrem de simplu, fiind asadar, cel mai rapid mod de finantare.
Serviciul de scontare pus la dispozitie de Omnicredit este accesibil oricarei firme, indiferent de capacitatea acesteia.
Pentru fiecare dintre noi, timpul este foarte important, mai ales pentru tine, care iti doresti sa beneficiezi de mai mult timp pentru tot ceea ce conteaza pentru tine, si anume, afacerea ta. Tocmai din aceasta perspectiva, la Omnicredit poti beneficia de serviciul de scontare al biletelor la ordin sau file CEC, fara sa fie nevoie de vreo deplasare.
In concluzie, de la Omnicredit poti incasa in maxim 2 ore, in avans, contravaloarea instrumentelor de plata la termen pe care le detii, astfel incat sa nu existe nici un motiv din punct de vedere financiar care sa-ti limiteze sau ingreuneze desfasurarea in cele mai bune conditii a afacerii tale!