Cand iti moare cineva drag nu ai timp sa te gandesti la evenimentul tragic pentru ca va trebui sa te ocupi de inmormantare si de tot ce presupune ea. E foarte greu sa poti face ceva in acele clipe, dar trebuie sa iti aduni puterile si sa parcurgi fiecare etapa pentru o ceremonie de inmormantare cat mai decenta si mai bine organizata. Din proprie experienta stiu ca fara ajutorul unor persoane care stiu deja ce presupune o inmormantare nu ai efectiv cum sa te descurci. Sunt multe detalii la care trebuie sa fii atent, sunt multe acte de obtinut, multe pregatiri de facut si cu siguranta, din cauza starii de spirit avute in acea perioada, nu vei reusi sa iei mereu cele mai bune decizii.
Aflat eu insumi intr-o astfel de situatie, in care nu mai puteam psihic sa mai fac fata la alta alergatura si la atatea etape de parcurs, am apelat la o casa funerara cu experienta, Casa Funerara Luca. Despre ea am aflat printr-o simpla cautare pe Internet, au un site foarte bine pus la punct si complet, www.serviciifunerareluca.ro
, usor de accesat si cu toate detaliile despre serviciile funerare oferite non-stop. Consilierii cu experienta de la Casa Funerara Luca au raspuns imediat de la telefon, mi-au oferit toate detaliile despre servicii si pachete funerare, am ales impreuna pachetul funerar domiciliu, la final primeam inapoi si 1.000 lei bani din ajutorul de inmormantare. Pachetul pentru care am optat avea tot ce imi trebuia, inclusiv sicriu compelt echipat, cruce, lenjerie sicriu, set de orare doctori pentru imbalsamare si constatare deces, care simplificau si procedurile de eliberare certificat constatator si certificat de imbalsamare. Toaletarea decedatului, preluarea si manipularea cu decenta, transportul rapid oriunde era nevoie, biserica, cimitir, cu masini moderne adaptate pentru astfel de transporturi, pregatirea documentatiei pentru obtinerea certificatelor de deces, a adeverintelor de inhumare, a autorizatiei de depunere capela, a autorizatiei de transport, toate erau disponibile in pachetul ales. Pe www.serviciifunerareluca.ro am descoperit ca puteam avea si pachete, coliva, capete, sticla cu vin, vin cu ulei la biserica, dar si accesorii, toiag, doliu, batiste, prosoape in pachetul funerar cumparat, deci un mare plus pentru Casa Funerara Luca si un mare ajutor pentru mine. Intocmirea dosarului si ridicarea ajutorului de inmormantare au fost foarte simple cand am avut alaturi specialistii de la Casa Funerara Luca, in fiecare etapa a organizarii inmormantarii am primit sfaturi si idei pentru a avea o organizare cat mai rapida si mai simpla, intr-un timp scurt. Sicriul l-am ales in functie de buget, erau si mai scumpe, de lux, dar am preferat unul mediu, finisajele erau insa exceptionale, la fel si lemnul folosit si nuantele disponibile. Pachetele funerare de la Casa Funerara Luca se pot personaliza pentru a primi doar serviciile de care ai nevoie, au preturi bune, mai ales ca se primesc si bani inapoi din ajutorul de inmormantare. Am avut o inmormantare organizata profesionist, rapid si eficient, cei de la Casa Funerara Luca s-au ocupat de tot si toata lumea a fost foarte multumita de cum a aratat inmormantarea.