La locul de munca toata lumea munceste, asta e regula, nu avem ce face. Sunt insa si perioade in care nu prea ai ce face si te plictisesti. Esti la locul de munca, deci nu poti sa te apuci sa citesti carti sau sa te uiti la tv. Si totusi trebuie sa umpli cumva in mod creativ si cat mai eficient acel timp liber. Ideea este sa nu obosesti si sa gasesti activitati care sa te ajute sa ai productivitate mai buna dupa.

Firmele mari pun la dispozitia angajatilor sali speciale de relaxare unde oamenii se pot juca diverse jocuri, pot avea masaj facut de un fotoliu profesionist, poate de un maseur cu experienta. In alte companii angajatii pot citi cateva pagini din carti interesante din biblioteca amenajata pentru ei, pot sa se joace anumite jocuri pe console sa pur si simplu pot socializa cu alti angajati, pot rade, pot impartasi din experientele de viata.

Ce te faci insa cand esti intr-o firma mica unde nu gasesti asa ceva si ai nevoie de un „me time” in cele cateva minute de pauza? Poti sa folosesti telefonul pentru a mai vedea ce mai e nou pe retele de socializare, te poti juca in aplicatiile de mesagerie, poti cauta lucruri interesante care te-ar ajuta la locul de munca. E bine ca orice activitate online ce nu are legatura cu locul de munca sa fie facuta pe un telefon si nu pe calculatorul firmei, sefii pot fi cu ochii pe tine fara sa stii si poti primi sanctiuni.

Daca nu iti place sa stai pe retele de socializare poti citi stiri pe https://www.6pm.ro/ sau pe alte site-uri informative, ca sa fii la curent cu tot ce e nou in domeniile care te intereseaza. Alt mod in care poti petrece perioada de relaxare fara sa ai probleme este ascultand muzica la niste casti personale. E o practica in toate companiile sa asculti muzica in timp ce lucrezi pentru a te feri de zgomotul din jur si a gandi in liniste, asa ca nu e nicio problema daca stai si mai faci ceva pe calculator si asculti muzica preferata. Cand sunt si alte lucruri de facut, mai simple, sarcini secundare pe care le-ai tot amanat poti sa le faci in acesti timpi morti. Astfel vei avea mai mult timp liber poate la final si vei reusi sa iti termini treaba in timp util.