De la aparitia lor si pana astazi site-urile de stiri au trecut printr-o multime de transformari. Primele site-uri, portaluri cu stiri diverse erau foarte simple, informatia era aranjata intr-un layout simplist. Conta mai mult informatia si mai putin modul in care era prezentata. Dezvoltarea tehnologiei si inovatiile din online au permis o trecere rapida de la site-urile lipsite de culoare la cele viu colorate, cu multe elemente dinamice, cu videoclipuri, infografii, colaje de fotografii, rezolutii foarte mari ale elementelor postate.
Care au fost schimbarile radicale la care am asistat? Pentru inceput am avut informatie mai bine structurata, au aparut mai multe hyperlink-uri, practic fiecare text a putut fi inteles intr-un context, avem informatii in plus usor de accesat pentru a intelege un articol. Meniurile si categoriile s-au organizat mai bine, toata informatia de pe site-urile de stiri a fost usor de gasit, motoarele de cautare integrate au returnat rezultate relevante foarte rapid.
A urmat apoi o cosmetizare generala a site-urilor, grafica s-a imbunatatit, au aparut tot mai multe elemente interactive, fiecare postare a fost insotita si de publicitate, au aparut veniturile din reclame platite. O schimbare s-a observat si la calitatea articolelor postate, documentarea a fost facuta mult mai bine, articolele au fost mai simplu de citit.
Sa nu uitam nici de tabloidizare, de continutul orientat mai mult spre senzational, o schimbare care face parte din transformarile prin care au trecut site-urile. Asa cum putem vedea si pe site-ul https://newsin.ro layout-ul modern si informatia bine aranjata in fiecare pagina a dus la un trafic mai bun pe site, utilizatorii intra de placere, citesc articolele cu interes, interactiunea cu site-ul este foarte buna si usoara.
Elementele interactive au devenit mai complexe, am inceput sa vedem tot mai des fotografii si galerii de fotografii la fiecare articol, elementele multimedia si-au facut si ele prezenta. Toate aceste schimbari importante au fost dublate de o optimizare mult mai buna pentru motoarele de cautare, acum gasim rapid informatia si site-ul de care avem nevoie dintr-o singura cautare pe Google.
Transformarile prin care au trecut site-urile au ajutat utilizatorul modern sa ajunga cat mai repede la informatia dorita, sa interactioneze mai bine cu site-urile si sa aiba o experienta mai placuta la fiecare click.